Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, se va deschide și anul acesta în Timișoara cu sprijinul Muzeului de Artă Timișoara și al Consiliului Județean Timiș, alături de Ministerul Culturii și Ambasada Olandei în România.
Expoziția va putea fi vizitată între orele 10-18, de marți până duminică, la Muzeul de Artă Timișoara, Piața Unirii numărul 1.
„Vizitatorii sunt rugați să sprijine eforturile instituţiei noastre de a limita răspândirea şi contractarea virusului SARS-CoV-2, prin respectarea strictă a regulilor obligatorii de igienă personală, distanţare fizică şi acces în muzeu”, atrag atenția organizatorii evenimentului.
Evenimentul din Timișoara este organizat de Fundația Eidos și face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție.
„Având în vedere că astăzi lumea, jurnalismul și fotografia suferă modificări seismice, WPP se străduiește să ajute atât jurnaliștii vizuali cât și publicul lor să înțeleagă și să răspundă la aceste transformări, astfel încât aceste libertăți să poată fi asigurate și în lupta cu știrile false să se alăture și exemplele de excelentă practică”, a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos Foundation, reprezentantat World Press Photo în România.
World Press Photo 2020 în cifre înseamnă 4.282 de fotografi din 125 de țări și 73.996 de fotografii. Dintre fotografi, doar 44 au ajuns în selecția finală a juriului. (A.B.)