Tinerii artiști din Timișoara, studenți, masteranzi și doctoranzi din toate departamentele și formele de învățământ de artă și design, sunt invitați să participe la prima ediție a festivalului ART United. Evenimentul va avea loc în perioada 31 iulie - 3 august, în Piața Unirii din Timișoara. 

„În splendidul decor al Pieței Unirii, într-o atmosferă de jazz, muzică clasică și ambientală, vom putea admira lucrările artiștilor participanți la competiție timp de patru zile consecutive, iar asociația artiștilor plastici Romul Ladea va organiza un vernisaj, cu lucrările membrilor, la galeria Bastion.

Este un festival care promovează tinerii ca resursă și punct de referință pentru comunitate și protagoniști ai acțiunilor și mișcărilor culturale și sociale care contribuie la dezvoltare și inovație socială”, transmit organizatorii.

Festivalul își propune să promoveze arta contemporană a noilor generații și a tinerilor artiști, oferindu-le oportunitatea de promovare a expresiei și creației artistice proprii.

Artiști individuali, grupuri și colective de artiști vor putea prezenta o lucrare sau o instalație realizată cu orice material, cu suporturi sau obiecte și forme expresive, atât tradiționale cât și inovatoare, în deplină libertate artistică. Un juriu de experți acreditați va evalua lucrările pentru identificarea a trei câștigători. 

Premiile acordate: 

Premiul I - o excursie (la alegere) la Florența, Milano sau Roma și oportunitatea de a expune lucrarea la Muzeul de Artă Timișoara pentru 30 de zile.

Premiul II - 500 de Euro.

Premiul III - 300 de Euro.

Participanții se pot înscrie la concurs până la data de 30 iulie. Înscrierile se pot face pe grupul de facebook „Concurs ART united 2020”, unde poate fi consultat și regulamentul concursului.

Evenimentul este organizat de Primaria Timișoara, în colaborare cu Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara, Muzeul de Artă Timișoara, Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Liceul de Arte Plastice, Confindustria România, Asociactia Fucina italica Griselini și Junior Chamber International. 

 

Ioana NICOLESCU