După faza de preselecție, în care s-au înscris 59 de tineri artiști interpreți de muzică ușoară și 56 de piese, din 26 de orașe, la Timișoara se va desfășura finala Festivalului Național de Creație și Interpretare Bega Music Festival. 

Evenimentul va avea loc în zilele de 1 și 2 august, de la ora 19, în Piața Libertății. Prima zi de festival este dedicată secțiunii de interpretare, iar cea de-a doua zi, secțiunii de creație. 

Din totalul artiștilor înscriși în concurs, au fost declarați finaliști 22 de tineri, dintre care 11 din județul Timiș. Restul finaliștilor care vor urca pe scenă sunt din Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Măgurele, Buzău, Slobozia, Alexandria, Galați, Craiova, Cisnădie și Baia de Aramă.  

Totodată, juriul a selectat pentru etapa finală un număr de 23 de piese.

Invitați în recital sunt Dragoș Moldovan, câștigătorul concursului „Vocea României” din anul 2019 și „Pragu' de Sus”, dar și câștigătorii primei ediții a concursului, Andreea Vlas și „Dincolo De Ziduri”.

Participarea este gratuită, pe bază de înscriere, în limita a 500 de locuri. Rezervările pentru sâmbătă, 1 august, se pot se pot face la link-ul https://bit.ly/3fOJIpe, iar pentru duminică, 2 august, la link-ul https://bit.ly/2ZA4IdK

Festivalul va fi preluat și transmis de TVR Timișoara, dar va putea fi urmărit și online. (I.N.)