Mini-festivalul „Youth Start Șagului” se va desfășura în perioada 16-17 noiembrie, la centrul de tineret din această zonă a Timișoarei, Șagului Youth Center. Prin acest eveniment organizatorii doresc să dinamizeze un spațiu cultural cu potențial neexploatat până acum, invitând artiști plastici, muzicieni, actori, dansatori și profesori de limbi străine pentru a susține ateliere, spectacole și concerte, în recent inauguratul centru de tineret de pe Aleea Poeniței 2A. 

Ne dorim să angrenăm în acest proiect cu precădere comunitatea locală și sperăm că inițiativa noastră va fi urmată de altele similare, astfel încât centrul să aibă activitate constantă și să devină cu timpul o alternativă viabilă la alte forme de petrecere a timpului liber: anevoioasa deplasare în centrul orașului, unde sunt concentrate majoritatea activităților artistice, sau mersul la mall. Cu alte cuvinte, urmărim descentralizarea geografică a culturii. Mai mult, acest proiect își dorește să scoată la iveală tineri artiști locali, oferindu-le un spațiu de expresie și manifestare unde își pot derula activitățile. Prin urmare, este extrem de important ca artiștii profesioniști să-și desfășoare din când în când activitățile în Șagului Youth Center, pentru a intra în contact cu acești tineri”, spun organizatorii.

Pentru a le înțelege mai bine nevoile culturale, locuitorii din zona Șagului-Dâmbovița vor fi rugați să completeze un chestionar în zilele premergătoare evenimentului.
Totodată, persoanele care doresc să sprijine acest proiect, atât prin participare activă cât și ca spectator, pot scrie un e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pot contacta organizatorii pe pagina de Facebook Teatrul Portabil Timișoara.
„Youth Start Șagului” este realizat de Asociația HOINART în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, prin programul Start ONG.

Ioana NICOLESCU