Lansarea Instalart/ Obiect/ 004 va avea loc vineri, 21 octrombrie, începând cu ora 19 la Enoteca Amphora, situată în Bastion (strada Hector  4). Acesta reunește șase propuneri de design destinate mediului urban, ce vor putea fi vizitate de timișoreni pe parcursul a două săptămâni. Petrecerea va continua cu un concert Les Elephants Bizarres și un aperitiv oferit de Stella Artois și Campari.

Accesul la acest eveniment este liber pe tot parcursul serii.

Vernisajul continuă cu expoziția proiectului la Muzeul de Artă Timișoara, în perioada 22- 31 octombrie.

„Anul trecut obiectul a creat context. Anul acesta contextul propune obiect. În 2016 Instalart îl prezintă pe Mario Kuibuș, arhitect, căruia nu-i place cum sună «București, Micul Paris». A inițiat în 2007 proiectul TUB, care propune identitate pentru București și strategie pentru viitor. TUB este coloana vertebrală a PIDU CENTRAL BUCUREȘTI, proiect agreat, aprobat și adoptat de Primăria Capitalei. Astfel, visul lui Mario Kuibuș de a reconsidera sintagma «București-Micul Paris» este realizat.

În paralel, Instalart invită șase nume mari în design-ul românesc să interacționeze cu TUB-ul lui Mario Kuibuș. Fiecare a gândit câte un obiect, o instalație, un concept, pornind de la proiectul lui Mario Kuibuș, susținute de partenerii Instalart astfel: Dorin Ștefan - «Omagiu lui Andrei Cadere», susținut de Plaza România; Corvin Cristian - «Restitutie», susținut de București Mall; Robert Marin - «Bucur», susținut de Stella Artois; Mihai Popescu - «Portobello Stradale», susținut de Brikston; Ștefan Barutcieff - «Museum Line», susținut de Kerrock; Mădălin Gheorghe - «The ExFormation Panel» susținut de Biutiful; Proiectul lui Mario Kuibuș, PIDU, este susținut de Collective. 

Fiecare propune un obiect, o instalație, un concept, care ar putea să completeze acest proiect îndrăzneț”, transmit organizatori ai evenimentului. 

Ioana NICOLESCU