Muzeul de Artă din Timișoara va găzdui în următoarea perioadă expoziția personală a maestrului Sorin Ilfoveanu. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 21 octombrie, începând cu ora 18, la Palatul Baroc din Timișoara.

Lucrările, în număr de aproximativ 50, vor fi expuse în cadrul în sălilor de la etajul doi al muzeului. Acestea sunt realizate de-a lungul mai multor etape ale evoluției artistului plastic, inclusiv tablouri din perioada recentă, prezentate în premieră. În cadrul expoziției vor fi prezentate și lucrări ale sculptorului Adrian Alexandru Ilfoveanu.

Evenimentul de deschidere a expoziției va fi onorat de prezența artistului, însoțit de maestrul Ștefan Câlția, de sculptorul Adrian Alexandru Ilfoveanu și de Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă din Timișoara.

„Tablourile lui Ilfoveanu din ultimii ani aduc în atenția privitorului scene inedite, diferite ori mai complexe comparativ cu acelea din anii precedenți: relația minotaurului cu femeia descriind ample metamorfoze biologice; mișcarea labirintică a relațiilor interumane în care El și Ea, dar și un presupus Noi, descriu un joc inimitabil, generând un mesaj filozofic; ambivalențele naturii umane întruchipate de personaje sofisticate. Nu întâmplător, desenele și pictura lui Ilfoveanu indică o reluare a interogațiilor despre om și circumstanțele lui; o invitație la reflecția despre bine şi rău, despre dezechilibrele dintre frumos şi urît, despre aspiraţiile şi erorile moștenite ori parte a unui prezent continuu”, a declarat Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă din Timișoara. 

Născut la Câmpulung-Muscel, Sorin Ilfoveanu a urmat cursurile Facultăţii de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din Bucureşti, studiind grafica și pictura la clasa profesorului Corneliu Baba. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din anul 1971, remarcându-se de-a lungul  deceniilor prin participarea la numeroase expoziții de grup și personale organizate în celebre galerii și muzee din țară și din străinătate. Recunoașterea prestigioaselor creații artistice purtând semnătura lui Sorin Ilfoveanu se regăsește și în importantele premii decernate de ARCUB, Fundația Anonimul, Revista Cuvântul, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Academia Română și Președinția României. Meritele artistului au fost dublate de acelea ale unui eminent pedagog, motiv pentru care în anul 1994 a fost ales decan al Facultății de Arte Plastice, iar în anul 2004 rectorul Universității Naționale de Arte. 

Expoziția va fi deschisă publicului până în data de 16 decembrie. Pe parcursul acestei perioade, se va organiza o serie de întâlniri, workshop-uri și alte evenimente conexe expoziției.

Ioana NICOLESCU