În perioada 20-22 octombrie centrul Timișoarei va deveni un spațiu dedicat unei serii de manifestări artistice, care vor avea loc în cadrul Festivalului „Artă-mă!”. Evenimentul este organizat de către Asociației Indivizilor Activi (AIA).

Titlul festivalului reprezintă practic un îndemn al organizatorilor, adresat tuturor celor interesați de artă, sub diversele ei forme. 

Festivalul cuprinde cinci secțiuni și anume Literatură, Film, Pictură, Teatru și Fotografie, astfel încât fiecare poate alege un domeniu ce-l pasionează și se poate bucura de activitățile pregătite de organizatori. 

„Nevoia unui astfel de festival a apărut din dorința de a răspândi frumosul la cât mai mulți oameni. Acest lucru îl poți face cel mai ușor în stradă, așa că «Artă-mă!» acolo o să fie. Locații diferite, dar același scop: să aducem arta în văzul tuturor, să-i descoperim pe artiști așa cum sunt”, transmit organizatori ai evenimentului. 

Iubitorii de literatură se vor întâlni pe strada Mărăști, ca să stea la povești, să creeze și să participe la jocuri literare inspirate de cărți începând cu ora 17, în fiecare zi a festivalului.

Cinefilii o să aibă ocazia să privească scurtmetraje și să afle secretele din spatele lor chiar de la autori, în Piața Unirii, de la ora 20. 

Cei care îndrăgesc teatrul o să se întâlnească pentru trei spectacole pe cât de diferite, pe atât de interesante, în Piața Sf. Gheorghe, Parcul Botanic și Manufactura.

În Piața Operei, de la ora 12, va avea loc o expoziție vie cu fotografiile participanților, precum și un concurs și o seară socială între fotografi, în ziua 3 a festivalului.

Mai departe, artiștii o să iasă la iveală în cadrul secțiunii de pictură, care își desfășoară activitățile în Piața Libertății.

”Într-o lume în care arta se conservă tot mai mult în anumite spații special destinate pentru ea, cu niște oameni care sunt consumatori înrăiți, noi dorim să oferim o alternativă. Vrem să ducem arta în stradă, acolo unde fiecare trecător poate vedea o bucățică din ceea ce alții gustă demult. După acea bucățică, să își dorească mai multă și să descopere singuri. Noi dorim să oferim primul pas, după care călătoria o aleg ei!”, a declarat Dani Holocan, președintele AIA. 

Ioana NICOLESCU