În perioada 21 iunie – 28 iunie, Compania D’arte organizează la Timișoara o serie de patru spectacole teatrale. Acestea se vor desfașura la Ambasada  și fac parte din evenimentul caritabil “Quadrophonie teatrală”.

Spectacolele sunt organizate în vederea strângerii de fonduri pentru proiectul „Nevăzători în lumină”. Proiectul este realizat cu și pentru nevăzători, având drept scop cunoașterea problemelor cu care ei se confruntă, dar și înțelegerea necesității accesibilizării spațiului public timișorean nevoilor lor.

„«Nevăzători în lumină» cuprinde ateliere artistice de teatru senzorial - labirint, teatru forum, ateliere de muzică, fotografie, precum și concerte, spectacole și expoziții în spațiul public, implicând în mod direct și activ persoanele cu deficiențe de vedere și spectatorii timișoreni. În cadrul proiectului se vor utiliza metode de lucru non-formale, utilizând tehnici specifice artei implicate social, cu și pentru comunitatea nevăzătorilor din orașul Timișoara”, transmit organizatori ai evenimentului.

Spectacolele propuse publicului sunt următoarele:

21 iunie, ora 19 – „Orchestra Titanic” de Hristo Boytchev

22 iunie, ora 19  - „Colonelul şi păsările” de Hristo Boytchev

23 iunie, ora 19 – „Omul din care a fost extras răul”  de Matei Vișniec

28 iunie, ora 19 – „Omul din care a fost extras răul” de Matei Vișniec

Spectacolele vor avea loc la Ambasada, strada Anton Seiller 2, iar intrarea se va face pe bază de donație. Donația minimă recomandată este de zece lei.

Spectacolul „Orchestra Titanic” de Hristo Boytchev este susținut de actori amatori din cadrul trupei de teatru a Companiei D’arte.

Distribuţia spectacolului – în ordinea intrării în scenă – este următoarea: Raluca Macovei, Liviu Maxim Jitaru, Claudia Feher, Alina Preda și Cosmin Nedelea.

Regia spectacolului este semnată de Mariana Luca, iar muzica live de Mădălin Luca.

Piesa este o comedie tristă a dramaturgului contemporan Hristo Boytchev. Piesa este o metaforă despre viaţă şi sensul ei, despre realitate şi iluzie, despre marea călătorie şi marea trecere, despre singurătate şi a fi împreună, despre aşteptările vieții – a unui tren salvator pe un peron într-o gară uitată de lume, despre trenurile în care nu putem urca pentru că nu opresc niciodată şi în care călătoresc mereu ceilalţi a căror viaţă pare a avea sens şi destinaţie clară. Este o poveste despre oameni, cu căutările, rătăcirile şi visele lor.

Durata spectacolului va fi de  o oră și jumătate, fără pauză.

Spectacolul „Colonelul şi păsările” de Hristo Boytchev este susținut de actori amatori din cadrul trupei de teatru a Companiei D’arte. Distribuţia spectacolului, în ordinea intrării în scenă, este următoarea: Alena Nicolaescu, Ioana Dobra, Alina Preda, Camelia Rafiliu, Nicoleta Șerban, Raluca Macovei și Claudia Feher.

Regia spectacolului este semnată de Mariana Luca, iar muzica live de Mădălin Luca. 

Piesa este o tragi-comedie a dramaturgului Hristo Boytchev, unul dintre cei mai importanţi şi jucaţi scriitori contemporani pe scenele din întreaga lume. Piesele sale sunt montate în 40 de ţări de pe cinci continente. Este o lecție de viață în care nebunia unuia devine salvarea celorlalţi.

Durata spectacolului este de două ore și jumătate, cu pauză de 15 minute.

Spectacolul „Omul din care a fost extras răul” de Matei Vișniec este susținut de actori amatori din cadrul trupei de teatru a Companiei D’arte. Distribuţia spectacolului, în ordinea intrării în scenă, este următoarea: Eugen Sabin Irimia, Alexandra Dragoș, Adina Didii, Bogdan Cocoșilă, Silviu Mârza, Adelina Bonca, Dorin Jacotă, Olimpia Dumitraș, Feri Hansagi, Tatiana Buica

Video-proiecţia este concepută de Mihnea Șerban, iar muzica live de Mădălin Luca.

Piesa de teatru absurd a dramaturgului contemporan Matei Vişniec este o frescă a societăţii de consum contemporane, care poate alunecă foarte uşor spre totalitarism, prin propagarea unei „matrice ideale a existenţei”. Domnul Şobolan ne propune o societate superioară, în care toţi oamenii trebuie să accepte uniformizarea, sa aibă un „creier unic” dacă doresc să fie fericiţi.

Durata spectacolului este de două ore și 45 de minute, cu pauză 15 minute.

Ioana NICOLESCU