Festivalul Național de Teatru pentru Copii și Tineri, „Copil în Europa”, se află la cea de-a IX-a ediție și va avea loc în perioada 21 – 30 iunie. Evenimentul se va desfășura în mai multe locuri din Timișoara.

Manifestarea își propune anul acesta să adune sub auspiciile Thaliei elevii pasionați de teatru din toată țara și din Chișinău, într-un festival-concurs de teatru, care va cuprinde deopotrivă atât spectacole, cât și ateliere deosebite, specifice artelor scenice, teatrale și plastice.

Festivalul reunește nume sonore la nivel național și internațional, fiind invitați să ia joace în spectacole, precum și să țină workshop-uri pentru participanți: Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu, Ana Pepine, Paul Cosma Cimpoieru, Baczo Tunde Encinek și mulți alții.

Cu ajutorul partenerilor culturali, festivalul include spectacolele invitate precum „Doi dintre NOI”  sau „Zic Zac”. 

„Doi dintre NOI” este un spectacol prezentat în limbajul teatral universal, promovat în România de trupa „Passe-Partout Dan Puric”, și va avea loc în deschiderea festivalului, în 21 iunie, la ora 18, la Casa Tineretului din Timișoara.

„Zic Zac” va avea loc în data de 29 iunie, la ora 18, la Teatrul German din Timișoara, fiind un spectacol de Andrea Gavriliu – rezemată de Ștefan Lupu, cu: Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu și Gabriel Costin.

În data de 27 iunie, în piața Sfântul Gheorghe, începând cu ora 20, membrii trupei de Teatru Auăleu vor prezenta spectacolul „Circus Mundi”.

Vor mai fi trei zile de spectacole concurs pentru spectacolele de liceu (22, 24 și 25 iunie), o zi pentru gimnaziu (23 iunie) și o zi pentru monolog, susținute pe scena Casei Tineretului.

În afara acestor spectacole în concurs, vor fi și o serie de ateliere: pantomimă, step, mișcare scenică, improvizație, circ, creativitate, Commedia de’ll Arte, cascadorie, teatru-dans, film, coregrafie, jonglerie, și canto.

Intrarea este liberă la toate activitățile festivalului, pe bază de rezervare on-line.

Ioana NICOLESCU