În perioada 13 - 19 iunie, la Timișoara va avea loc Festivalul Național de Teatru pentru Amatori „AMAFEST”. Evenimentul este organizat de Compania D’arte și se va desfășura la Casa Tineretului din municipiu.

Festivalul cuprinde o săptămână de spectacole de teatru, concerte inedite și ateliere gratuite. Acesta se adresează trupelor de teatru și spectatorilor de toate vârstele. 

Zilele de marți, 13 iunie, și sâmbătă, 18 iunie, sunt dedicate trupelor de copii și liceeni atât din Timișoara, cât și din țară.

În fiecare seară din perioada 13 - 18 iunie se vor juca spectacole ale trupelor de actori amatori adulți din Timișoara și din țară.

Evenimentul se va încheia duminică, 19 iunie cu o seară de concerte susținute de Viorel Ciurtin și elevii săi - concert de muzică clasică, și Mădălin Luca – concert de muzică de teatru.

Festivalul cuprinde şi o secţiune de ateliere gratuite: ateliere de actorie pentru copii și liceeni susținute de Simona Vintilă - regizor, actor și asistent universitar la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara, secția Actorie în limba germană; atelier de descifrare a limbajului trupului, susținut de Mihai Dumnicăi, practicant certificat în comunicare nonverbală la Center for Body Language, trainer certificat ANRC și coach, membru Timișoara Toastmasters, absolvent la cursuri de actorie la Compania D’Arte Timișoara și a numeroase alte cursuri de dezvoltare personală; ateliere de machiaj de scenă susținute de Mira Metzler - Make- up Artist certificat de școala americană de machiaj Make-up Designory, cu dublă calificare profesională de machior și cosmetician autorizat de Ministerul Educației. Locurile din cadrul atelierelor sunt limitate și se pot rezerva prin e-mail sau telefonic.

„AMAFEST a fost creat cu scopul susținerii și promovării teatrului pentru amatori din România. Teatrul de amatori este o formă de manifestare artistică, precum şi o metodă de educaţie nonformală, un mijloc de formare şi dezvoltare personală, care poate fi accesat la orice vârstă, de către oricine”, transmit organizatori ai evenimentului.

Pogramul complet al Festivalul Național de Teatru pentru Amatori „AMAFEST” este prezentat pe pagina de internet a Asociației- http://www.companiadearte.com/proiecte/actualitate/programul-festivalului-national-de-teatru- pentru-amatori- amafest, și pe Facebook - https://www.facebook.com/events/509827055867490/. 

Ioana NICOLESCU