În luna iunie, pe scena teatrului Național din Timișoara se vor juca câteva dintre cele mai apreciate spectacole. Reprezentanții instituției anunță patru săptămâni pline de teatru, pentru un public de toate vârstele. 

De 1 iunie, Teatrul Național oferă familiilor unul dintre cele mai fermecătoare spectacole pentru copii, „Pinocchio”, o adaptare de Mirela Puia după celebra poveste a lui Carlo Collodi. Spectacolul are loc la Sala Mare, de la ora 11.

În data de 5 iunie, de la ora 19, se va juca piesa „Sarea în bucate” după Petre Ispirescu, un alt spectacol pentru copii, semnat tot de Mirela Puia.

Luna iunie readuce pe scenele Naționalului spectacole profunde, de mare impact. Astfel, în 2 iunie, la Sala 2 este programată o nouă reprezentație cu spectacolul de debut al cunoscutului regizor de film Radu Jude – „Scene dintr-o căsnicie”, povestea extrem de sugestivă a celebrului regizor și dramaturg suedez Ingmar Bergman. Spectacolul este recomandat publicului peste 16 ani.

În 7 iunie, publicul este invitat să intre în atmosfera amețitoare din „Piața Roosevelt”, în regia lui Radu Afrim, un spectacol intrat în al șaptelea an de existență (spectacol nerecomandat copiilor).

Pe 11 iunie, tot la Sala 2, spectatorii vor râde cu „Billy Mincinosul”, în regia Antonellei Cornici.

În Sala Mare a Teatrului Național, publicul va putea (re)vedea „Hamlet”, spectacolul - eveniment care a avut premiera în luna mai.

În 9 iunie și 23 iunie, de la ora 18, se va auzi din nou, în ritmurile de hip-hop ale trupei Subcarpați, cea mai celebră replică spusă pe scenele lumii – „A fi sau a nu fi, asta-i întrebarea”.

Pe 12 iunie, în același spațiu este programat un alt spectacol de cursă lungă al Teatrului Național – „Iată femeia pe care o iubesc”, după Camil Petrescu, în regia Mihaelei Lichiardopol, iar în 19 iunie este timpul pentru o nouă reprezentație cu unul dintre cele mai iubite spectacole ale Naționalului timișorean din ultimii cinci ani: „The Full Monty”, de David Yazbek și Terrence Mc Nally, în regia lui Răzvan Mazilu.

Din nou la Sala 2, spectatorii se vor întâlni în data de 16 iunie cu ritmurile emoției autentice într-un bar argentinian, în „Maria de Buneos Aires”, pe muzica lui Astor Piazzolla și libretul lui Horacio Ferrer, spectacol semnat de Ada Lupu Hausvater.

În data de 14 iunie, publicul este așteptat să „guste” puțin Caragiale, la spectacolul „Boborul”, în regia lui Sabin Popescu, pe muzica lui Ilie Stepan și versurile lui Șerban Foarță, la restaurantul Fabricii de bere.

Actorii Teatrului Național dau întâlnire publicului și la Studio „Uțu Strugari” în spectacole care condensează emoții: în data de 3 iunie - „În afara jocului” de Sergi Belbel, regia Ion-Ardeal Ieremia; în data de 4 iunie - „Cloaca” de Maria Goos, regia Mihaela Lichiardopol; pe 8 iunie - „Avioane de hârtie” de Elise Wilk, regia Ion-Ardeal Ieremia; în 10 iunie - „Un Romeo și o Julieta”, un scandal urban după W. Shakespeare, concept realizat de Laura Avarvari; în data de 15 iunie - „Canicula” de Antoaneta Zaharia, în regia Mirunei Radu; în 17 și 18 iunie - „M-am hotărât să devin prost” după Martin Page, regia Antonella Cornici.

Biletele se găsesc la Agențiile Teatrului Național. De asemenea, informații despre spectacole, achiziționare de bilete online și rezervări se pot obține pe pagina de internet a Teatrului Național, www.tntimisoara.com.

Ioana NICOLESCU

Foto: Adrian Pîclișan / TNTm