Sâmbătă, 21 mai, la Muzeul Orășenesc Lipova se va desfășura Noaptea Muzeelor.

Evenimentul va începe de la ora 18, cu prezentarea volumului „Parfum de poezie” de Ana Olimpia Nicolescu, lansat de curând la Timișoara. Autoarea spune că evenimentul este un prilej de reîntâlnire cu orașul natal.

Noaptea  Muzeelor va continua cu un vernisaj al expoziției de quilling „Flori multicolore”, prezentată de Cercul Atelierul Fanteziei - Clubul Copiilor Lipova.

De la ora 19, în sala 8 vor avea loc următoarele activități: atelier de quilling, profesor coordonator  Camelia Iordache; atelier modelaj, profesor coordonator Marius Iercoșan; atelier tehnică mixtă, coordonat de pictor Lenuța Buha.

De la aceeași oră, în curtea muzeului va avea loc un concert susținut de formația vocal instrumentală a Clubului Copiilor Lipova, profesor coordonator Corin Drăgoi; sceneta „Costică dormi” realizată de  elevi ai Liceului „A. Marinescu” din Lipova, profesor coordonator Ancuța Opriș; recital de muzică folk susținut de Pavel Filipaș și Mihai Henț; recital de poezie, Cenaclul literar „Muza” din Lipova.

Ioana NICOLESCU