La Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș va avea loc evenimentul cultural „Gusturile Dunării: Pâinea, Vinul, Mirodeniile”, proiect european ce va reuni numeroși invitați, marți, 19 aprilie, cu începere de la ora 17. Invitații vor veni din țările dunărene pentru a participa la continuarea proiectului „Dunărea dorită” care a fost recompensat cu două premii de către Parlamentul European: „European Citizen`s Prize 2015” și „Europa-Lilie (Lily of Europe) 2015” la categoria „Best Citizen’s Commitment”.

Doamna Carmen Stadelhofer, președinte a Asociației Internaționale Danube-Networkers for Europe (DANET) și a Institutul virtual pentru educația față în față a adulților, de la Universitatea din Ulm (Institute for virtual and face-to-face learning in adult education at Ulm University, ILEU) va fi prezentă la evenimentul de la Timișoara împreună cu un grup din Germania și va aduce o cocă pregătită de Danube-Networkers din Ulm, care va fi transmisă partenerilor din România, în cadrul „Turneului Pâinii în țările din regiunea Dunării”.

Asociația Liga Scriitorilor FilialaTimișoara-Banat, coordonatoare pentru România, va edita o Antologie Internațională a Pâinii, coordonată de prof. Doina Drăgan și prof. Ana Zlibuț. Tot în cadrul acestui eveniment, prof. timișorean Ionel Cionchin își va lansa cartea intitulată „Pe-al Dunării mal”. (C.S.)