StudentFest, cel mai mare festival internațional studențesc de artă și cultură din sud-estul Europei, organizat anual de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) a ajuns la cea de-a XXV-a ediție. Anul acesta festivalul se va desfășura în perioada 19 - 28 mai.

Scopul principat al evenimentului este de a promova tinerii artiști și de a dezvolta continuu mijloace de promovare a acestora. 

StudentFest abordează în această ediție o viziune bidirecțională, axată pe de o parte pe rolul artistului în societate ca element creator, în contextul în care lumea are nevoie de reînnoirea permanentă a unor astfel de valori, dar și pe simbolistica artei ca element de înălțare culturală.

Festivalul are 15 secțiuni precum: Arhitectură; Arte stradale; Arte video; Ceramică; Dans; Design vestimentar; Experimentarium; Fotografie; Grafică; Literatură; Muzică; Pictură; Publicitate; Sculptură și Teatru. Tinerii care vor să își aprofundeze cunoștințele în domeniile propuse, se pot înscrie ca participanți în cadrul fiecăreia, până în data de 29 aprilie, completând formularul corespunzător  de pe pagina de internet www.studentfest.ro.  

În cadrul secțiunilor se vor desfășura ateliere de lucru coordonate de artiști consacrați. Astfel, participanții vor putea să își dezvolte abilitățile artistice, participând în primă instanță la o parte teoretică a fiecărui atelier, urmând ca apoi să aplice în partea practică a acestuia cunoștințele dobândite. Participanții vor iniția concepte, pe care le vor finisa, urmând ca acestea să fie prezentate în ultimele 3 zile ale festivalului sub formă de expoziție sau performance publicului larg.

De asemenea, pe pagina de internet pot fi găsite mai multe detalii despre ateliere, secțiuni și festival. 

Amintim că înscrierile pentru artiști sunt încă deschise până la data de 20 aprilie 2016, timp în care se poate propune un concept lucrat individu al sau în echipă, urmând ca în perioada festivalului să fie expus publicului larg.

„La un sfert de secol de artă și cultură StudentFest, ne-am propus ca fiecare dintre cele 15 secțiuni ale festivalului să aducă în atenția publicului  ateliere de lucru dintre cele mai variate și inedite. Astfel pot să enumăr câteva dintre atelierele de lucru de anul acesta: Character Design, Atelier de muzică electronică, Vlogging, Regie și concept de film și multe, multe altele. Lăsăm restul provocărilor de anul acesta să fie descoperite pe site-ul evenimentului. Așadar, dacă ești tânăr pasionat de artă și cultură, te așteptăm la unul dintre cele peste 30 de ateliere de lucru ale festivalului”, a declarat Mădălin Pătrașcu, coordonator general StudentFest25.

Ioana NICOLESCU