Imany, artista soul - jazz din Franța, va fi prezentă la Timișoara în cadrul Festivalului JazzTM. Ea va concerta în premieră în România, pe data de 2 iulie 2016, începând cu ora 22.30, pe scena din Piața Victoriei. 

„Imany, artista soul - jazz din Franța, cu o voce puternică și melancolică, aduce pe scena festivalului JazzTM o muzică aparte, de la balade intime, la energie funk. Imany înseamnă încredere și provine din arăbescul „imaan”. 

I-a plăcut întotdeauna să cânte, dar, înainte de cariera muzicală, aceasta a fost model și a locuit în S.U.A. timp de șapte ani. La întoarcere, în 2008, sora ei, Fatou, i-a devenit manager și a început să cânte în locuri precum Beau Lounge, Réservoir, Bellevilloise și China Club. 

A scris singură versurile pentru albumul de debut, «Shape of a Broken Heart», pentru care a câștigat discuri de platină în Franța și Grecia și triplu disc de platină în Polonia. Cel de-al doilea album, apărut în 2014, este soundtrack-ul pentru filmul «Sous les jupes des filles», debutul regizoral al actriței Audrey Dana. 

Inspirată de muzica lui Billie Holiday, a Ninei Simone și Tracy Chapman, cu aceasta din urmă fiind adesea comparată,  ea combină stiluri precum funk, pop, reggae, jazz, folk și blues”, transmit organizatori ai evenimentului.

Intrarea la JazzTM 2016 va fi liberă.

Ioana NICOLESC