CODRU Festival marchează încă o reușită internațională, fiind nominalizat pentru al treilea an consecutiv la European Festival Awards, la categoria „Best Medium-Sized Festival”. Această categorie premiază cele mai bune festivaluri cu o capacitate de 10.000 până la 39.999 de participanți.
Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în 15 ianuarie 2025, în cadrul prestigiosului eveniment Eurosonic Festival de la Groningen, Olanda, în prezența liderilor industriei europene a festivalurilor. Evenimentul ajunge în acest an la a 14-a ediție.
Susținătorii CODRU Festival își pot exprima votul aici: www.europeanfestivalawards.org/public-voting/ până pe 20 noiembrie 2024.
Anul trecut, precum și în 2022, CODRU a intrat în top 10 festivaluri europene de dimensiuni medii datorită voturilor publicului și ale juriului.
„Suntem profund recunoscători pentru toți cei care au fost alături de noi și pentru comunitatea vibrantă creată în jurul festivalului nostru. Schimbarea locației a fost una dintre cele mai mari provocări pentru noi, dar credem că a meritat din plin. Anul viitor vom ajunge la ediția aniversară cu numărul 5, iar această nominalizare la European Festival Awards subliniază încă o dată impactul internațional pe care l-am construit împreună. Recunoașterea primită nu doar ne onorează, dar ne și oferă oportunitatea de a lega conexiuni și mai puternice cu festivaluri și artiști din întreaga lume, ducând CODRU la un alt nivel”, a declarat Victor Balaniuc, co-fondatorul festivalului CODRU.
Ediția din acest an a CODRU Festival a reunit peste 90.000 de participanți în jurul celor cinci scene de la Pădurea Verde. Artiști de renume precum Calum Scott, Editors, Patrice, Faithless și Wilkinson, Subcarpați, Vița de Vie, Vama sau Alternosfera au adus la Timișoara energia unei veri de neuitat.
Festivalul CODRU se evidențiază și prin impactul cultural și ecologic. Implicarea în ecologizare și împădurire subliniază angajamentul festivalului față de sustenabilitate. Asociația CODRU Festival a organizat, până acum, cinci sesiuni de plantare în cadrul cărora mii de voluntari participanți au contribuit la plantarea a 45.000 de copaci în județul Timiș.