Kunsthalle Bega prezintă expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push” a artistului Andrei Arion, la Kunsthalle Bega Box. Vernisajul va avea loc vineri 21 iunie, la ora 19.

„Sculptura lui Arion este capabilă să transporte. Transportă idei și concepte, printr-un terminal, spre o destinație incertă. Această prezență în tranzit a unor obiecte inutile ce aspiră spre funcționalitate ajută artistul să definească spațiul în care se mișcă. Arion prezintă escala sculpturii între scopul și destinația ei finală, niciodată cunoscută. Forma este proiectată digital, tăiată, șlefuită manual, asamblată. Spațiul este atins, parcurs, locuit, traversat ca printr-o Poartă (Gate). (după o discuție Brief între Andrei Arion și Bogdan Rață)”, transmit organizatorii.

Andrei Arion practică sculptura, instalația, desenul. Inspirațiile sale variază de la jocuri până la observații zilnice ale împrejurimilor. Aceste influențe ajută la crearea unei atmosfere personale care îi modelează lucrările. Și-a început practica artistică transformând cutii în lucrări agățate pe perete, distorsionând obiecte familiare în forme inutilizabile.

Expoziția va fi locul de desfășurare și sursa de inspirație pentru diverse ateliere și workshop-uri de creație cu elevii de la școlile gimnaziale din Timișoara și județul Timiș.

Expoziția „Trying to Move Without a Push” va putea fi vizitată până în 14 septembrie 2024, de marți până sâmbătă, între orele 12-18.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul „Power Station+ | Școli creative”, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara al Primăriei Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.