Celebrul pianist Simon Trepčeski, care de-a lungul carierei numără peste o sută de colaborări cu orchestre de pe patru continente, urcă pe scena Sălii „Capitol”, vineri, 9 februarie 2024, de la ora 19. În deschiderea concertului simfonic, maestrul Gabriel Bebeșelea a ales lucrarea Andante con moto din Trio op. 100 (orchestrat în memoria Reginei Elisabeta) de SCHUBERT/ENESCU. În continuare, solistul concertului va interpreta, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii „Banatul” Timișoara, Concertul pentru pian și orchestră nr. 2, în sol minor, op. 22 de C. Saint-Saëns. În continuare publicul va audia Le tombeau de Couperin de M. Ravel, iar concertul se încheie cu Suita pentru orchestră nr. 1, op. 9 de G. Enescu.

Gabriel Bebeșelea este dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu” din București și Director Artistic al ansamblului si al Festivalului Musica Ricercata. În 2023 a fost dirijor în rezidență al Filarmonicii „Banatul” Timișoara în perioada Capitalei Europene a Culturii.

Pe lângă aceaste poziții, este invitat al unor orchestra precum Royal Philharmonic Orchestra Londra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Konzerthausorchester Berlin, Barcelona Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică din Castilla și León, Orchestre National du Capitole de Toulouse, Orchestre Philharmonique de Marseille, Singapore Symphony Orchestra, Tonkünstler-Orchester și PKF-Prague Philharmonia.

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii „Banatul” Timișoara, la casierie și pe mytcket.ro: https://shorturl.at/loruP