La Editura Eikon din București a apărut un nou volum de proză al scriitorului timișorean Mircea Pora. Este vorba despre cartea „Cineva demult a scris”, o colecție eterogenă de texte, dar care au, toate, un punct comun: punctul de plecare îl constituie realitatea.

„Sunt texte felurite și mi-e greu să le grupez în categorii anume. De exemplu, în «Vizită de lucru» este vorba despre contemporaneitate pură, o realitate de care nu ne-am bătut joc niciodată, dar am suportat-o. În «Un prânz de epocă» este vorba despre o societate românească ce, de dragul artei, se maschează, dar acele măști nu prea o prind...”, ne-a declarat scriitorul Mircea Pora.

Alte texte tratează tare ale societății românești dintotdeauna, printre care la loc de cinste se situează, de exemplu, bârfa, iar „Bârfuloi” și „Bârfuț” o exemplifică, prin condeiul lui Mircea Pora, în toată splendoarea.

Urmează apoi o serie de texte scurte și la fel de scurte considerații despre teme cotidiene cu tentă suprarealistă. „Toate textele pornesc de la cotidian, dar apoi, să spun așa, o iau razna și se despart de lumea cotidiană, jucându-se cu timpul, deformând lucrurile”, ne mai dezvăluie scriitorul timișorean.

Alte titluri apărute în acest noul volum semnat Mircea Pora sunt contopiri de amintiri, texte de atmosferă ori de familie.

Și acest noul volum, „Cineva demult a scris”, poartă aceeași amprentă cu care scriitorul Mircea Pora și-a obișnuit deja cititorii și propune o lectură care, din foarte multe puncte de vedere, te pune pe gânduri.