Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emaa, José González vin la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, organizat și finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte și dedicat închiderii oficiale a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

„Timișoara 2023 la nesfârșit”, evenimentul dedicat închiderii oficiale a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea loc în perioada 7-10 decembrie 2023, în cinci locuri emblematice ale Timișoarei: Piața Unirii, Palatul Culturii, Cinema Timiș, Cinema Victoria și MX – Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”. Evenimentul va reuni în program concerte, performance-uri, seminarii, conferințe, toate cu acces gratuit, produse de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Oferta culturală a lunii decembrie va fi completată de programul bogat de evenimente produse de operatori culturali, ca parte a programului Timișoara 2023.

Ce ne mai informează Centrul de Proiecte, într-un ales limbaj din mahon, ca să înțeleagă toată lumea? „Este o ocazie binevenită de a reflecta în mod colectiv asupra acestui parcurs unic pentru cultura și societatea românească și de a-i înțelege potențialul transformator pentru anii care vin. Cele patru zile explorează moduri de cultivare a memoriei, de celebrare a rezilienței și a spiritului curajos, deschis și avangardist al Timișoarei. Evenimentele reafirmă identitatea orașului și a comunităților lui, precum și felul în care acestea s-au îmbogățit prin experiența dată de șansa de a fi un oraș efervescent și relevant al culturii europene. Misiunea sărbătorii este de a pune în lumină un set de practici valoroase exersate de-a lungul programului cultural, care au marcat în mod fundamental ecosistemul artistic, social și uman, articulând o serie de principii pe baza cărora se va construi în viitor. Totodată, acești vectori de schimbare vor impulsiona în mod decisiv mișcarea de regenerare urbană, aflată în plin proces de desfășurare, iar celebrarea este cel mai bun moment de a afirma susținerea în continuare a acestor energii creatoare vitale pentru oraș”.