A apărut, la Editura David Press Print din Timișoara, volumul „Mitrologia Boemei & Editorului – Tropii și lexicul. Un dicționar de cuvinte uitate”, de Florin Ardelean. Volumul disecă două cărți ale scriitorului și editorului timișorean Ion Nicolae Anghel, respectiv „Cartea Boemei” și „Cartea Boemei & Cartea Editorului”, prima apărând în anul 2019, iar cea de-a doua în anul 2021.

Nu este o „reparație” față de faptul că aceste două volume „nu au atins pragul critic” al semnalării lor ca evenimente editoriale, ceea ce, în opinia autorului „Mitologiei...”, arată starea de lucruri din mediul literar românesc. „O ceață pare a se fi lăsat peste bunurile simbolice, iar cărțile de valoare au o circulație greu de dibuit”, mai spune autorul în prefața volumului. „Cartea de față nu se dorește a fi o reparație, o ieșire din tăcere, cât o tentativă de-a aduce în prim-plan un autor aflat într-o marginalitate impusă de o «sociologie» a literaturii române afectate de vremuri sărace.

Pe lângă analiza literară a autorului volumului, „Mitologia...” conține cronici apărute în diferite ziare și reviste literare, precum și un interviu pe care Ion Nicolae Anghel l-a acordat ziarului „Timișoara”.