Cunoscuta cântăreață și actriță din fosta Iugoslavie, Lepa Brena, o figură-simbol în muzica pop-folk din regiune va concerta sâmbătă, 16 septembrie, la Iulius Town Timișoara. Cu o carieră muzicală de peste trei decenii, Lepa Brena este și va rămâne o adevărată legendă a muzicii din Balcani. Vocea ei unică și hiturile sale atemporale fac parte din coloana sonoră a vieților noastre.

Lepa Brena a devenit foarte populară datorită hiturilor sale, cum ar fi „Mile voli disko," „Jugoslovenka," și „Ti si moj greh." A avut o influență semnificativă asupra industriei muzicale și a câștigat numeroase premii și distincții în timpul carierei sale.

Concertul va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 21.00, în parcarea exterioară UBC0 din Iulius Town, iar în deschidere va cânta Maria Didraga, o cântăreață româncă de muzică populară și folclor. Intrarea este libera.

Programul este următorul: ora 19.30 Deschiderea evenimentului prin vocea prezentatorului Dan Negru; ora 19.40 Film documentar: Lepa Brena - pod peste timp (1984-2023); ora 20.00 Concert Maria Didraga; ora 21.00 Concert Lepa Brena

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul LIGHT OVER BORDERS, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.