Gala Premiilor, cel mai important eveniment cultural organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, se va desfășura anul acesta la Timișoara - Capitală Europeană a Culturii.

Evenimentul va avea loc pe data de 15 septembrie 2023, în Sala Barocă a Muzeului Național de Artă din Timișoara. Gala Premiilor UAPR este susținută de Ministerul Culturii și are parteneri instituții importante ale vieții culturale și educaționale din Timișoara: Muzeul Național de Artă, Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Timișoara, Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara, Filiala Timișoara a UAP din România.

Manifestarea va fi transmisă în direct de TVR Timișoara, vineri, 15 septembrie 2023 între orele 18:00 – 20:00, urmând a fi retransmisă de TVR Cultural în aceeași zi la ora 22:00 și duminică, 17 septembrie 2023, de la ora 15:00.

Cu acest prilej Uniunea Artiștilor Plastici din România va acorda și titlul de „Prieten al Artelor” unor personalități și instituții care s-au remarcat în susținerea culturii naționale.

Organizatorii mulțumesc tuturor instituțiilor partenere, precum și generoșilor sponsori pentru implicarea lor în buna desfășurare a evenimentului. Accesul la gală se face pe bază de invitație.