Până în 25 mai 2023, la Galeria Rotonda, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, poate fi vizionată COSMOCENTRIC, expoziție de pictură a artistei Livia Mateiaș.

Din 6 mai până în 17 iunie, la Sala Lira, se desfășoară MUSICALL, ateliere de inițiere în Musical, pentru tineri, având ca obiectiv realizarea scurt-metrajului „În pantofii mei”, de Alexandru Raț și, respectiv, a spectacolului de musical „Balul Cenușăresei”, care va fi prezentat în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Timișoarei pe data de 2 august. Participanții sunt tineri selectați în urma castingurilor organizate în 2022 și 2023.

Sâmbătă, 27 mai 2023, la ora 18:00, în Sala Barocă, Muzeul Național de Artă, va fi prezentat STABAT MATER, de G.B. Pergolesi, o coproducție internațională cu Corala Equinox și Asociația „Singing Molenbeek”, din Belgia. Acompaniază Ansamblul baroc „Ausonia” (Belgia). Evenimentul este realizat în cadrul „Îndrăznește!/Dare!”, Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Accesul se face pe bază de invitație. Invitațiile sunt disponibile la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, zilnic, între orele 11:00-16:00, în limita locurilor disponibile.

Luni, 29 mai 2023, de la ora 14:00 și ora 18:00, la Sala Lira, are loc „Harap Alb”, inspirat de povestea lui Ion-Creangă. Este al doilea spectacol dintr-o trilogie imaginată de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara pentru a apropia publicul tânăr de valori incontestabile ale poporului român: tradiția, folclorul autentic, dar și așezarea noastră sufletească, umorul, buna-cuviință. Reprezentația de la ora 14:00 este urmată de o întâlnire cu liceenii, „ca pentru Bac”, despre basm, cu scriitoarea Adriana Babeți. Spectacolul este realizat cu participarea orchestrei și dansatorilor Ansamblului „Timișul”. Dirijor: Deian Galetin. Maeștri coregrafi: Ciprian David și Maria Dudău-Topciov. Bilete disponibile la Casa de Cultură a Municipiului, Str. Miron Costin nr. 2.

Între 31 mai și 30 iunie 2023, la Galeria Rotonda, poate fi vizionată o expoziție de ilustrație de carte Bajko Attila, „ALBINUȚA MITSU. VARĂ ORIENTALĂ”.

Luni, 19 iunie 2023, la ora 18:00, în Parcul Clăbucet, cu FlareHead & MONOKROM & RACZ Y GORE & THE BANDITS, „Povești din vecini” continuă. Un flashmob de dimineață, la ora 8:30, în Piața Iosefin, un happening în curtea Sălii Lira, la ora 10:00, cu chitaristul Alexandru Cena; în Parcul Clăbucet, la ora 18.00, patru trupe tinere și o expoziție de fotografie „din vecini”, pe gardul Școlii Gimnaziale Nr. 2, partener al proiectului.

Marți, 20 iunie 2023, la ora 20:00, în Parcul Rozelor vine concertul „UN GENESIS LA TIMIȘOARA. STEVE HACKETT & Djabe”, support band: VanDerCris. Chitaristul Steve Hackett al celebrei trupe GENESIS este cel mai important artist din sfera rock care vizitează Timișoara în anul de Capitală Europeană a Culturii și una dintre cele mai valoroase prezențe scenice din România. Artistul va cânta acompaniat de trupa Djabe, una dintre cele mai importante formații de jazz-rock din Ungaria, compusă din TAMAS BARABAS - bas, ATTILA EGERHAZI - chitară, ARON KOOS UTAS - trompetă, PETER KASZAS - tobe și ZOLTAN BUBENIAK - clape. Concertul va fi deschis de grupul timișorean VanDerCris, condus de Horea Crișovan.