Pentru prima dată în afara capitalei, Ambasada Irlandei în România sărbătorește Ziua Națională a Irlandei la Timișoara.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și marcat printr-o recepție oficială care va avea loc la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, în data de 17 martie, Ziua Sfântului Patrick, patronul spiritual al Irlandei.

Au fost invitați reprezentanți ai elitei afacerilor timișene, oficiali ai administrației publice locale și ai serviciilor deconcentrate din teritoriu, corpul diplomatic acreditat la Timișoara, personalități ale mediului universitar și de cultură, colaboratori ai CCIAT, mass media.

Evenimentul se înscrie în agenda de lucru comună a celor două instituții, convenită cu prilejul întâlnirii E.S. domnul Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în România, cu președintele CCIA Timiș, doamna Florica Chiriță, ce a avut loc la sediul CCIAT, în 25 mai 2022. Înaltul diplomat a fost însoțit de o delegație de afaceri formată din Alexandru Aionițoaei, market ddviser al Enterprise Ireland - Biroul Praga și din președintele și membri ai Consiliului de Conducere a Asociației de Afaceri Romania-Irlanda (R.I.B.A.).