În cursul zilei de ieri Centrul de Proiecte Timișoara a publicat primele rezultate ale evaluării proiectelor depuse în cadrul programului Opening+, ce finanțează evenimente care urmează să se organizeze în weekendul oficial de deschidere al Timișoara 2023 - European Capital of Culture - 17-19 februarie 2023. La categoria proiecte medii (cu public estimat de minimum 100 persoane) există 11 proiecte ce au obținut finanțare, iar la categoria proiecte mici (public estimat de 50 persoane) au fost declarate câștigătoare 13 inițiative, a anunțat Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria.
„Din păcate proiectul «Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim», depus de către asociația noastră la categoria proiecte medii, a obținut un punctaj de 76,33 din partea primei comisii de evaluare, fiind declarat necâștigător. Nu putem evalua calitatea sau impactul celorlalte proiecte depuse, câștigătoare sau nu, aceste aspecte fiind greu de cuantificat și de judecat din exterior exclusiv în funcție de titlul propunerii și de numele inițiatorului. Lista completă a proiectelor depuse poate fi consultată pe site-ul oficial al Centrului. Știm, însă, că proiectul nostru este unul solid, matur și care adresează în totalitate obiectivele stabilite în cadrul programului de finanțare. Conținutul integral al acestuia poate fi consultat aici: http://bit.ly/3Hs7zLZ. Cinstește un moment definitoriu al orașului nostru - Revoluția Română din 1989 - și își propune să se adreseze generației tinere pe limba acesteia, transmițând un mesaj puternic și îndemnând la neuitare. Mai știm, la fel ca voi, că Druckeria este o organizație ce are capacitatea de a organiza evenimente de amploare, cu public numeros, adresându-se unei comunități extinse prin acțiuni ce sunt în concordanță cu valorile orașului, fapt demonstrat în atâtea rânduri în trecut. TM 2023 – ECOC este, la urma urmei, mai mult despre a aduce laolaltă cât mai mulți oameni pentru a le arăta ce este Timișoara cu adevărat și mai puțin despre a te alinia unor norme și trenduri, artistice, culturale sau de orice alt fel. Suntem timișoreni, așa că ne caracterizează spiritul de frondă și încăpățânarea de a nu renunța. De aceea vom depune o contestație la evaluarea proiectului depus și vom solicita grilele de evaluare, conform procedurii comunicate prin ghidul de finanțare. În același timp suntem conștienți de șansele minime de reușită ale acestui demers și ca urmare vă cerem sprijinul pentru a implementa parțial proiectul, dar prin forțe proprii””, au anunțat reprezentanții asociației.

Proiectul Druckeria include o expoziție foto temporară, în vecinătatea Iulius Town, cu cadre realizate de fotoreporterul Constantin Duma în zilele Revoluției, producerea unei piese rap pe tema Revoluției și filmarea unui videoclip muzical profesionist pentru aceasta și un concert la locul expoziției. „Ca să facem toate acestea să se întâmple avem nevoie de bani. Acesta a fost motivul pentru care am aplicat la o finanțare din partea municipalității sperând că vom acoperi, măcar parțial, costurile generate de organizarea acestor acțiuni. Menționăm că în bugetul asumat prin cererea de finanțare nu am solicitat bani ca onorariu pentru echipa de implementare a proiectului, toți banii find destinați exclusiv pentru punerea în practică a planurilor noastre, noi lucrând - așa cum am făcut-o mereu - voluntar”, mai spun cei de la Druckeria, care solicită sprijinul financiar și așteaptă donații din partea timișorenilor pentru a face lucrurile să se întâmple.