Achiziția de lux a PSD Timiș se dovedește a fi avocatul diavolului pentru acest partid. Adus cu surle și trâmbițe în PSD și prezentat ca o lovitură de imagine, noua speranță a PSD Timiș șterge pe jos cu conducerea filialei. Vorbim de avocatul Cristian Clipa, care după doar două luni de la intrarea în partid, îi face albie de porci pe șefii PSD Timiș, pe care îi acuză ca și când le-ar fi cel tare adversar  politic! O explicație a atacului său dezlănțuit poate fi faptul că, înainte de a fi în PSD, Clipa a fost în USR și a rămas cu porniri anti-PSD.

La înscrierea sa în partid, Mihai Ritivoiu, președintele PSD Timișoara spunea cu mare satisfacție: ”Anunț cu bucurie că după o serie de discuții, domnul avocat Cristian Clipa a decis să ni se alăture la Organiația PSD Timișoara. Personal nu pot decât să mă bucur că intelectualii înep să se regăsească la noi în partid”.

Atât de bine s-a regăsit Clipa în PSD încât i-a întors-o celui care l-a adus în partid în cel mai profund stil intelectualist: ”Portanța electorală  a pesedistului Ritivoiu nu trece de 10% în niciun sondaj, după cum nu o va face nici în lumea reală, a rezultatelor efective ale alegerilor din 2024 pentru desemnarea primarului Municipiului Timișoara”, spune Clipa într-un articol din publicația Banatul Azi.

Seria atacurilor șocante continuă și la adresa conducerii filialei județene a social-democraților, pe care o face praf. Liderii PSD Timiș sunt acuzați de ”imaturitate politică”, ”blat”, ”prostie”, ”calcule politicianiste”, ”nepăsare de Timișoara și de locuitorii săi”. 

Cristian Clipa lansează chiar un atac umilitor la adresa conducerii PSD Timiș:

”Din postura de politician local, să nu-ți pese se soarta unui oraș care face parte — din punctul de vedere al întinderii sale, al mărimii populației și al potențialului său economic — din primele patru localități ale acestei țări dovedește cât de mic și de neînsemnat poți să fi… Sincer, nu de rezultatul alegerilor locale îmi fac eu griji, cât de imaturitatea politică de care dă dovadă PSD”. Atacurile lui Clipa îi vizează și pe liberali, însă, din punct de vedere politic, acestea pot fi înțelese, fiind o obișnuință pentru oamenii politici aflați într-o competiție. Dar să ștergi pe jos cu cei care te-au adus în partid, fără să anunți că vrei să te retragi, este de nepriceput, Sau, poate, și Cristian Clipa o avea vreun ”calcul politicianist”?