Piața Badea Cârțan parcă s-ar pregăti pentru înmormântare, la propriu și la figurat. Este cinic, însă numai coroanele de flori mai salvează onoarea acestei piețe în care s-au tot băgat bani pentru amenajări, dar cu toate astea nu are căutare printre timișoreni.

Mai mult de jumătate dintre tarabe sunt acoperite cu prelate, iar restul sunt ocupate, în majoritate, de comercianți cu marfă din import: banane, portocale, mandarine, clementine, kiwi, roșii din Olanda și alte fruncte sau legume aduse din depozite. Câteva legături de morcovi și de păstârnac mai amintesc că există și producători agricoli autohtoni, care, deși le-a fost rezervat un sector din piață, nu se înghesuie să vină cu marfă.

În aceste condiții, și clienții sunt tot mai rari prin această piață de tradiție a Timișoarei, devenită acum din ce în ce mai nefrecventabilă. Este curios cum de piața volantă care funcționează doar două zile pe săptămână se bucură de mare succes, în timp ce celelalte târguri de acest fel din Timișoara zac în agonie, așteptând clienți doar pentru a le oferi coroane mortuare. Mor oameni ca să mai funcționeze piața! Cât poate fi de trist!