Primăria Timișoara a anunțat începerea distribuirii pachetelor cu produse alimentare provenite din stocurile de intervenţie comunitară către persoanele înscrise pe listele iniţiale în cadrul POAD 2022-2023, program derulat în baza O.U.G. nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate.

Distribuirea va avea loc în perioada 15 decembrie 2022 – 27 ianuarie 2023, de luni până vineri, între orele 8-16, din spațiul situat pe strada Lorena nr. 35. Toți beneficiarii care ridică produse alimentare trebuie să prezinte actul de identitate în original și copie, atât pentru titulari, cât și pentru membrii familiei care beneficiază de sprijin, respectiv original și copie după certificatul de naștere în cazul persoanelor sub 14 ani.

Pot beneficia de pachetele cu produse alimentare următoarele categorii de persoane: familiile și persoanele singure care au stailit dreptul la venitul minim garantat și familiile care primesc alocația pentru susținere. Persoanele care fac parte din mai multe dintre categoriile prevăzute mai sus beneficiază de ajutoare alimentare o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţin la data distribuirii ajutoarelor alimentare.

Reamintim conținutul pachetului cu produse alimentare: 5 kg de făină, 4 kg de mălai, două pachete de paste făinoase (a 400 de grame), 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 conserve de carne de vită (a 300 de grame bucata), 3 conserve de carne de porc (a 300 de grame), 5 conserve de pateu de ficat de porc (a 200 de grame), două borcane de compot de fructe (a 720 de grame), un borcan cu gem de fructe (360 de grame) și un borcan cu gem dietetic (tot 360 de grame).

În cazul în care alimentele disponibile nu se epuizează, începând din data de 30.01.2023, pachetele se vor distribui, în limita stocului disponibil, persoanelor de pe listele suplimentare, respectiv către persoanele cu dizabilități gradul I și II (grav și accentuat), precum și persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi alte situaţii asemănătoare şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate sau care locuiesc în așezări informale.