Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat semnarea contractului pentru documentația tehnică și proiectare, la faza de DALI și Proiect tehnic, pentru încă o zonă din oraș. De asemenea, se află în pregătire proiectul pentru accesarea de fonduri europene cu care să fie finanțate lucrările.

Primăria își propune - la fel ca în Piața Traian, pentru care există un alt proiect de regenerare urbană, într-un stadiu mai avansat - să pună în valoare această zonă superbă a Timișoarei vechi, cu un patrimoniu arhitectural extrem de valoros și o istorie pe măsură. Ce ne așteaptă? O piață în adevăratul sens al cuvântului, ca loc de întâlnire și petrecere a timpului, cu zone înverzite, cu amenajări pentru activități culturale și de relaxare – expoziții, spectacole pentru copii, teatru și muzică, dar și terase. Zona vizată cuprinde Piața Mocioni, străzile adiacente și porțiunea de bulevard care ajunge până în centru. Va fi mai mult spațiu verde și un culoar de mobilitate pentru transportul public, bicicliști, pietoni și traficul auto, adică o stare foarte asemănătoare cu cea actuală. Tot acest spațiu se va conecta din punct de vedere al mobilității cu Magistrala Verde Șagului, un alt proiect care este în lucru, și ar putea fi locul de unde va începe regenerarea cartierelor Iosefin și Elisabetin.

Deocamdată, zona Pieței Mocioni, dacă o privim încă din zona Maria, este destul de neglijată și miroase a sărăcie, iar unele clădiri de patrimoniu mai au puțin și le cad elemente de fațadă pe trecători.