Asociația „Acasă în Banat” atrage atenția asupra unor realități neplăcute, dar de necontestat: multe familii în satele din Banat nu au ce pune pe masă; avem bătrâni care se culcă flămânzi pentru că au pensii de mizerie și nu mai au pe nimeni. Acum, în pragul sărbătorilor de iarnă, putem ajunge la ei pentru a le aduce un mic ajutor și un strop de speranță.

„Dar din Dar” este campania de colectare de fonduri și alimente a Asociației „Acasă în Banat” care de trei ani vine în sprijinul familiilor aflate în situații dificile. Peste 1.000 de familii din peste 100 de localități din Banat au primit un ajutor până acum în cadrul acestei campanii.

Cei care doresc să contribuie pot face o donație în contul Asociației „Acasă în Banat”, menționând numele campaniei: „Dar din Dar” sau pot oferi pachete cu alimente în termen de valabilitate. De asemenea, companiile care doresc să ne susțină pot face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit.

Voluntarii Asociației „Acasă în Banat” vor achiziționa din banii donați alimente de bază neperisabile, în special conserve de carne, legume, dar și ulei, zahăr, făină și orez, fructe, cartofi, produse de igienă și câteva dulciuri.

„În fiecare an oferim nu doar alimente, ci și bucurie și speranță pentru că multor oameni singuri le călcăm pragul, îi ascultăm, le spunem o vorbă bună. Mergem în sate mai greu accesibile din Timiș și Caraș Severin și ajungem la oameni care chiar au nevoie, la bătrâni abandonați sau la copii care se bucură de o bucată de ciocolată în prag de Crăciun. «Dar din dar» e o campanie de suflet, pentru că le arătăm multor oameni și familii că nu au fost uitați, că vrem să aibă o masă puțin mai bogată, de sărbători”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației „Acasă în Banat”.

Asociația „Acasă în Banat” poate fi contactată pe pagina de Facebook sau la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.