Porcii vii și afumătoriile sunt la mare căutare în aceste zile în Timișoara. Lumea se pregătește de sărbători și vrea să se aprovizionare pe măsură, cu produse de sezon. Tot mai mulți sunt timișorenii care renunță să mai cumpere carne din supermarketuri și preferă porcii vii, de la țară, aceștia având un gust mai bun. Anul acesta, căutările sunt îngreunate din cauza pestei porcine, care a generat o oarecare îndoială în rândul cumpărătorilor. Din această cauză, nu puțini sunt cei care fac verificări repetate, pentru a fi siguri că totul este în siguranță. Oferta este destul de generoasă și vine din mai multe zone ale județului Timiș, vânzătorii susținând că animalele au fost hrănite cu cereale. În general, un porc de 90-120 kilograme se vinde cu 14-15 lei/kg. Mulți dintre cei care vând porci oferă și posibilitatea de a sacrifica animalale la ei acasă, incluzând chiar și servicii de măcelărie. De asemenea, se pune la dispoziție și examenul medical al râmătorilor, obligatoriu în astfel de situații.


        Dar asta nu e tot. Chiar și după ce au tranșat porcul, mulți dintre timișoreni doresc să afume o parte a produselor, lucru imposibil de realizat într-un apartament de bloc. Așa se dezvoltă în această perioadă a anului micile afaceri reprezentate de afumătorii, unde timișorenii pot aduce carnea sau cârnații pentru a fi pregătite așa cum doresc. Prețurile sunt între 3 lei și 5 lei pentru un kilogram de produs, unele afumătorii prestând și în funcție de oră, între 10 lei și 15 lei. Majoritatea proprietarilor pretind că folosesc rumeguș de fag.