SC Piețe SA Timișoara e mereu în centrul unui scandal. Viceprimarul Cosmin Tabără atrage atenția că lucrurile nu mai pot continua așa și trebuie luate măsuri radicale, astfel încât timișorenilor să nu le fie rușine de orașul lor: „La SC Piețe a ajuns să fie «ca la piață» : ziua și scandalul, ziua și noi audiții din ultimul an jumate.

Acuzațiile curg din toate părțile, de la directori înspre directori, de la membrii din CA înspre membrii din CA, primarul este chemat să «dea cu subsemnatul» pentru modul cum au fost organizate concursurile etc. Ba mai mult, la Parchete, la Poliție, sunt multe dosare în lucru, rezultatul unor plângeri venite din toate părțile.

Ultimul an și jumătate de «activitate» îl putem auzi «live» de pe un stick...

Copii care se joacă «dea» administrația, «dea» conducerea. Și, până la urmă, asta nu ar fi cea mai mare problemă - să auzim preocupările celor responsabili, dacă discuțiile ar privi modul cum trebuie făcute investițiile în societate, cum să fie alocați banii pentru performanță.
Mi-ar fi plăcut să aud în înregistrări controverse legate de proiectul pentru modernizarea Pieții 700, un simbol al orașului nostru, dar «focar» de mizerie acum.
Când colo, pe înregistrări auzim cu cine și cum trebuie făcute contractele cu presa, cine să-și dea girul pentru semnătură, bârfe și un mod total în opoziție cu ceea ce înseamnă conducerea unei societăți.

Am atras atenția de anul trecut că lucrurile nu funcționează așa cum trebuie.

Părerea mea este că există o singură soluție: dizolvarea CA-ului și numirea altui CA provizoriu până la organizarea unui concurs «pe bune»! Stimați colegi administratori ai urbei, arătați că vreți și voi, alături de mine, reformarea acestei societăți din subordinea noastră!

Timișorenii sunt sătui de scandaluri, de ură și circ. Niciodată Timișoara nu a fost și nu a arătat așa, și o spune unul care s-a născut, a crescut și s-a format ca om AICI. Și care are trei copii și îmi doresc să rămână aici, în Timișoara, să nu ajungă să le fie rușine de orașul în care au crescut.

Ultimii 7-8 ani au însemnat intrigi, războaie purtate inutil între factorii decidenți, între administratori și presă, administratori și oamenii de cultură, administratori și sport. Asta a fost cauza pentru care Timișoara a rămas în urma altor orașe reprezentative ale României.

Acum, Timișoara are nevoie să meargă înainte, are nevoie de echilibru, de decență, de dialog, de respect, de rațiune, asumare și responsabilitate.

Timișoara merită mai mult, Timișoara merită totul din partea noastră!”.