Este revoltă pe rețelele de socializare după apariția articolului ”Compania cu cea mai mare cifră de afaceri din județul Timiș nu își găsește forță de muncă. Ce condiții se cer și ce îi reține pe angajați” din www.ziarultimisoara.ro.
S-a declanșat un val imens de reacții negative față de politica practicată de această firmă, aproape toate comentariile dezaprobând modul în care compania în discuție se comportă cu angajații. În esență, sunt invocate trei aspecte: salariile mizerabile, munca suplimentară neplătită și prețurile necompetitive. Foarte mulți cititori nu înțeleg cum o asemenea firmă, adică Profi, a putut primi recent, din partea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Trofeul de Excelență ”în semn de apreciere și recunoaștere a companiei cu cea mai mare cifră de afaceri din județul Timiș, cea mai mare extindere în teritoriu și un ritm de creștere încă neegalat în România, al cărui succes se datorează unei rețele de magazine flexibilă și inovatoare, numărului crescut de branduri proprii și unei reputații impecabile!”.
Iată doar câteva mostre din comentariile cititorilor, care converg spre același numitor comun: salarii mizerabile în raport cu munca prestată, cu specificarea că reacțiile cititorilor ar trebui să arunce un semn de întrebare și asupra modului în care acordă trofee Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

”Nu toți vor angajați sclavi”
”Cu așa salarii, cine să stea?”
”Cu salariul de la Profi nici curentul nu îl mai achiți”
”Salariile cele mai mici (în comparație cu Kaufland și Lidl) prețurile la produse mult mai mari față de celelalte supermarcheturi! Au cea mai mare cifră de afaceri fiindcă s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie. Promoțiile la ei bătaie de joc!
”Oferiți 3.000 lei net și nu mai aveți nevoie de reclamă dar la 1.600 lei....”
”1.600 salariu și este cea mai buna firmă?”
”Da oare de ce nu vă caută nimeni? Nu cumva din cauză că dați salarii de mizerie și muncesc oamenii ăia de dimineața până noaptea și fac mult mai multe decât ar trebui să facă?”
”Am lucrat eu....de două luni m-am lăsat, după 3 ani neîntrerupți salariu 1.930 lei și bonuri...procopseală curată!!! și nu mai spun că ești angajat pe un post dar trebuie să ții minim 3 posturi în spate din lipsă de personal...”
”Aveți cei mai prosti angajați pentru că sunteți cei mai neserioși angajatori! Vă bateți joc și de angajați și de clienți”
”Dacă ar da și salarii mai bune, nu doar minimum pe economie, ar avea și angajați, cu un salariu de 1.500-1.700 nu prea se mai poate trăi în România în zilele noastre”
”Profi, faliment scrie pe voi dacă nu schimbați tactica de comerț!!! Bate vântul prin magazinele Profi în privința clienților, și ghiciți de ce???”
”Salarii mici, întârzieri salariale, condiții de muncă de toată jena, sclavie, stres, iar colegii stau numai la țigară și tu bagi ca sclavul marfa pe tot magazinul și trebuie să fugi și la casă dacă se adună mulți clienți sau dacă nu e nimeni pe casă. Lucrător comercial în contract, iar în realitate ești un sclav care face de toate
P.S. Prețurile sunt mai mari decât la supermarket”.

”La ce salarii de nimic au, cum să aibă angajați, majoritatea stau până își găsesc ceva mai bun, sau nu vin de loc, sincer, mi-ar plăcea ca "patronii" (care clar nu au omenie pt acești angajați) să vb personal cu acești angajați care îi mai au, să înțeleagă că sunt oameni nu sclavi și orice muncă sau muncitor, ar trebui respectați/respectate!!!”
”Nu mai merge vrăjeala cu studenții”
”Pe salariile alea nici pisica mea n-ar vrea că nu și-ar scoate boabele”.
”Sunt doar clientă, însă am întrebat de 3-4 ori angajatele: ”De ce tot vin și pleacă aproape toți cei care se angajează?”. Deși bănuiam răspunsul, mi s-a spus: ”Firma face miliarde, iar pe noi ne plătesc ca pe niște sclavi. De asta nu se înghesuie nimeni să se angajeze”.
”Se lucrează sâmbătă, duminica, se lucrează și noaptea, iar la salarii nu se vede nimic. Șefele de magazin îi tratează pe angajați ca pe niște sclavi”.