Ministerul Dezvoltării a transmis Primăriei Timișoara că a aprobat finanțarea europeană cea mai mare din istoria orașului de pe Bega. Proiectul de schimbare a flotei de transport în comun va primi o finanțare în valoare de 308 milioane de lei din PNRR. Aproximativ un sfert din suma pusă la dispoziție pe această linie de finanțare, pentru toate primăriile din țară, va fi absorbită de Timișoara, susține primarul Dominic Fritz.

Din cele 308 milioane de lei vor fi cumpărate 55 de mijloace de transport public noi, toate vor fi electrice, 30 de autobuze, 17 tramvaie și opt troleibuze. În total, în următorii ani, prin acest proiect și prin altele, flota de transport în comun din Timișoara va fi complet înnoită, cuprinzând 150 de vehicule electrice noi. Dorința edililor este ca transportul public să devină, din nou, coloana vertebrală a traficului din Timișoara.

Cu prilejul anunțului, primarul Dominic Fritz nu a omis să le dea timișorenilor o lecție de europenism: „Vreau să spun că aceștia sunt bani europeni, bani munciți de o infirmieră din Suedia, un șofer de autobuz din Spania sau de un medic din Germania. Acești bani munciți, care ajung aici, în Timișoara, ca să îmbunătățească acea calitate a vieții din oraș sunt o manifestare concretă a solidarității europene și tocmai de aceea noi, ca timișoreni, trebuie să fim, în continuare, un oraș care apără valorile timișorene, pentru că noi profităm de realitatea europeană pe care Uniunea Europeană a reușit să o construiască în ultimii zeci de ani”. Așa ne trebuie!