75.000 de lei, adică în jur de 15.000 de euro! Atât a plătit un primar din județul Timiș pe un monitor led care a fost instalat la căminul cultural, în exterior. Evident, banii au fost dați din bugetul public.

De ce era nevoie de un astfel de gadget? Explică chiar primarul comunei Săcălaz, Nicu Viorel, căci despre el este vorba: „Pe acel panou va apărea situația voturilor din consiliul local, cu nume și prenume, cu proiecte pe care le-au votat sau nu le-au votat și cu motivarea la fiecare. O să recurgem la această soluție pentru că interesul comunității este mai important decât de a ne ascunde sau a-mi fi frică de un consilier sau grup de consilieri”.

Gestul primarului a stârnit indignarea unor consilieri locali. Cătălin Pînzariu, unul dintre cei revoltați de achiziția acestui monitor, este stupefiat de cât de departe poate merge primarul pentru a deține controlul asupra aleșilor locali: „După nenumărate încercări de a scăpa de consilierii care nu votează fără a studia și analiza proiectele de hotărâre care sunt primite de foarte multe ori cu doar zece minute înainte, de specificat ca au fost 86 de ședințe convocate «de îndată», în regim de urgență (în continuare nu știu care a fost urgența acestor ședințe, dar trecem peste), a încercat trei excluderi ale noastre din consiliul local, a pus stăpânire pe pagina de Facebook a instituției unde suntem denigrați mereu și mai nou a și blocat comentariile la aceste postări, pentru ca nimeni să nu mai poată comenta (mai rău ca în regimul comunist), după ce am fost amenințați și cu plângeri penale împotriva faptului ca nu votăm cum își dorește dl primar (am înțeles că mai nou am o plângere depusă la parchet, de ce?... vom vedea ce a mai inventat). Mai nou dl primar a achiziționat un monitor LED de aproximativ trei metri pătrați cu scopul de a fi denigrați atunci când nu-i vom vota proiectele așa cum dorește el (ca și motivare a specificat că „nu toți au Facebook”... oh my God!).
Felicitări dl primar pentru cum administrați banul public!”.