Crosul OncoHelp și Gala Dovleacul Roz sunt acțiunile caritabile organizate în acest an de Asociația OncoHelp - Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. În urma donațiilor făcute de numeroși sponsori și parteneri am reușit să obținem aproape 165.000 de lei. Banii, așa cum am anunțat atunci când am demarat cele două campanii, aveau ca destinație achiziționarea unor fotolii ergonomice pentru pacienții oncologici. Am reușit, astfel, să cumpărăm 27 de asemenea piese speciale de mobilier pentru cei nevoiți să stea ore întregi țintuiți pe un scaun în timp ce primesc un tratament chimio sau suportiv.

„O ședință de chimioterapie durează, în general, două-trei ore, dar poate ajunge și la 10 ore. Vă imaginați ce înseamnă să stai atâtea și atâtea ore legat, practic, de un scaun, în timp ce primești doza de medicament care este, pană la urmă, șansa ta la viață, șansa ta de videcare, șansa de a scăpa de boala necruțătoare care te macină încetul cu încetul. La OncoHelp, încă de la înființare, am avut în vedere nu doar lupta medicală împotriva bolii, ci ne-am dorit și am reușit să le oferim pacienților noștri condiții care se găsesc în orice clinică de top din lumea asta. Rămânem consecvenți acestui deziderat, pentru că orice pacient trebuie respectat. Și cum poți să o faci altfel decât oferindu-i, pe lângă tratamentul medicamentos, radiologic, pe lângă suportul psihologic, și condiții de cazare și tratament la standarde europene”, spune prof. univ. dr. Șerban Negru - președinte Asociația OncoHelp Centrul de Oncologie OncoHelp.

OncoHelp nu s-a limitat însă la cele 27 de fotolii cumpărate din banii donați în urma celor două acțiuni caritabile, ci, din fondurile Asociației, au mai fost achizionate încă opt astfel de fotolii ergonomice.