CJ Timiș a aprobat miercuri, în unanimitate proiectul tehnic actualizat, devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru lărgirea la 4 benzi a unui tronson de pe DJ691, ce face legătura cu A1, de pe raza comunelor Dumbrăvița și Giarmata.

În continuare va fi lansată licitația de execuție, cu mențiunea că lucrările vor putea începe în luna martie a anului viitor și trebuie încheiate în cel mult 6 luni.

În total, investiția pentru acest tronson se ridica la 81 de milioane de lei, din care aproximativ 6 milioane au fost deja plătite. Din cele 75 de milioane necesare în acest moment, aproximativ 20 reprezintă cheltuieli rezultate din lucrări suplimentare prevăzute în proiectul tehnic actualizat, considerate ca fiind necesare de către specialiștii contractați de administrația județeană. Acestea vor fi asigurate din bugetul județului. De exemplu, s-a prevăzut un strat de asfalt suplimentar, date fiind valorile de trafic care au crescut considerabil, pentru a evita prăbușirea structurii rutiere. De asemenea, sensurile giratorii vor fi iluminate, iar trecerea la nivel cu calea ferată va fi automatizată”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Timiș.

Aceștia au mai transmis că potrivit OUG 64/2022 se preconizează suplimentarea valorii eligibile a proiectului cu aproximativ 32 de milioane de lei, procedura fiind în curs de aprobare.