Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) organizează a patra ediție a hackathon-ului internațional ce rezolva probleme civice, UniHack. Acesta va avea loc în perioada 24-27 noiembrie 2022 la Timișoara și va reuni participanți din întreaga lume.

„UniHack este o competiție dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu, pasionați de domeniul IT, care le oferă oportunitatea de a se dezvolta și de a învăța lucruri noi în câteva zile. Participanții vor fi grupați în echipe de maximum cinci persoane și vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a concepe și implementa soluții software sau hardware pentru probleme civice, sub îndrumarea unor mentori experimentați și a reprezentanților companiilor partenere”, transmit reprezentanții Universității Politehnica Timișoara. 

Cele mai reușite și inovatoare proiecte vor intra în cursa pentru premii, premiul cel mare fiind în valoare de 4.000 euro.

Toate cele trei ediții anterioare au fost considerate de succes. Anul acesta sunt așteptați din nou participanți dornici să-și dovedească ingeniozitatea în domeniul IT, dar și abilitatea de a găsi rapid soluții la probleme de actualitate.

Înscrierile sunt deschise până în data de 6 noiembrie, pe https://unihack.eu, unde se pot găsi mai multe informații despre eveniment. (I.N.)