S-a încheiat licitația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare a Magistralei verzi - Calea Șagului, anunță autoritățile locale. În cadrul proiectului vor fi reabilitate trei kilometri de drum, trotuare și piste de bicicletă. Firma declarată câștigătoare este F.I.P. Consulting.

Primăria Municipiului Timișoara dorește să regândească culoarul multimodal care se întinde de la Piața Küttl până la mall-ul din zona sudică a orașului.

„Calea Șagului e una dintre cele mai circulate și aglomerate artere din Timișoara, supraîncărcată de mașini. Magistrala Verde va prioritiza transportul în comun și va introduce culoare pietonale și velo pentru a crește calitatea alternativelor de deplasare. Vrem ca timișorenii să poată alege aceste alternative în locul mașinii personale, pe distanțe scurte de trei, patru kilometri,” transmite primarul municipiului, Dominic Fritz.

Amenajările vor ține cont de nevoile persoanelor cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, vârstnici, copii), iar zonele pietonale vor încuraja activitățile sociale, comerciale și de recreere. Proiectul va pune în valoare zona istorică pe care o traversează, bogată în clădiri de patrimoniu valoroase.

Vor fi amenajate trei segmente: 

  • Bulevardul 16 Decembrie 1989, de la Piața Küttl până în Piața Iuliu Maniu;
  • Bulevardul 16 Decembrie 1989 – Calea Șagului, de la Piața Iuliu Maniu până la intersecția cu Bulevardul Liviu Rebreanu;
  • Calea Șagului, de la Bulevardul Liviu Rebreanu până la Shopping City. 

Câștigătorul a fost desemnat pe baza celui mai bun raport calitate-preț, iar componenta de preț a avut o pondere de 40%.

Contractul pentru serviciile de proiectare (faza DALI și Proiect Tehnic), plus asistență tehnică din partea proiectantului are o valoare de 986.990 lei, fără TVA. Durata necesară proiectării este estimată la zece luni, iar asistența tehnică se va întinde pe o perioadă de 36 de luni, necesară pentru execuție. (I.N.)