Poliția Locală Timișoara reamintește conducătorilor auto că de la începutul acestei luni s-a trecut la ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar în zona pietonală a municipiului Timișoara. Actualizarea legislației locale a venit în urma constatărilor din teren, mai exact a numărului mare de sancțiuni aplicate în această zonă, dar și a faptului că legea nu prevedea posibilitatea ridicării autovehiculelor din zonele pietonale. 

Totodată, conform modificărilor aduse HCL 371/2007, este interzisă oprirea și staționarea vehiculelor pe scuaruri, insule de dirijare a circulației sau pe alte amenajări rutiere care nu sunt destinate opririi și staționării vehiculelor. 

În ultimele două săptămâni, de la intrarea efectivă în vigoare a acestor măsuri complementare, au fost aplicate un număr de 148 sancțiuni contravenționale pe străzile dedicate pietonilor, din zona centrală, fiind dispusă ridicarea unui număr de 17 autovehicule. Cele mai multe situații de acest fel au fost constatate pe străzile Sergent Constantin Mușat, Eugeniu de Savoya, Augustin Pacha și Emanuil Ungureanu. Conform autorităților, astfel de fapte se sancționează cu amendă între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.500 și 2.000 de lei pentru persoanele juridice. 

Alte 49 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru oprirea și staționarea pe amenajări rutiere, cele mai multe pe strada Coriolan Brediceanu, Bulevardul Revoluției 1989 și Bulevardul Dâmbovița, fapte care se sancționează cu amenzi între 600 și 1.200 lei pentru persoanele fizice și 1.500 și 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că se vor lua măsurile legale în continuare, recomandând totodată conducătorilor auto să respecte legislația pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor. (I.N.)