Constantin Necula, unul dintre cei mai îndrăgiți preoți de către tineri, va susține o conferință la Timișoara cu titlul ”Cultura tinereții în Hristos”.

Cel mai probabil, părintele a devenit popular datorită limbajului modern și accesibil pe care îl folosește pentru a-i apropia de Dumnezeu pe cei care își caută reperele într-o societate  care tinde să se îndepărteze de sistemul de valori creștine.

Într-o lume a culturilor paralele și epuizate, deseori, în contra-culturi, redescoperirea filonului creștin poate fi o provocare pozitivă. Mai este tinerețea o provocare sau o simplă obsesie care ne însoțește întreaga viață, un soi de insulă a speranței la care ne întoarcem nostalgici de fiecare dată când ratăm? Cum construim o cultură în Hristos? Evitând cultura sau convertindu-i energiile la cunoaștere a lumii, la trăirea în Hristos a ethosului gândirii în care trăim? Nu sunt doar întrebările provocatoare de răspunsuri. Ci viața, viața este o perpetuă provocare. Cum răspunzi, în Hristos Iisus, la goana după fericire fără să uiți că El este Fericirea? A fi tânăr: adevăr sau provocare. Aceasta este linia de gând a convorbirii de seară” – este scris pe pagina Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Evenimentul va avea loc luni, 19 septembrie, de la ora 18, în sala de spectacole a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, iar accesul se va face pe bază de invitații, disponibile la sediul centrului de pe strada Emanoil Ungureanu. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0256 435 158. Locurile sunt limitate, dar întâlnirea va fi transmisă și pe pagina oficială de facebook: Cultură Tradițională – CCAJ Timiș.

 

Răzvan IDVOREAN