Mai mulți timișoreni au fost sancționați drastic de oamenii legii, după ce au fost surprinși de camerele de supraveghere.

Poliția Locală Timișoara a dat amenzi de zeci de mii de lei persoanelor care au fost surprinse în ultimele luni în timp ce au aruncat deșeuri pe domeniul public. Au fost și situații în care oamenii legii au aplicat sancțiunea maximă, în valoare de 20 de mii de lei.

O persoană a fost depistată abandonând resturi din locuință la intersecția străzilor Lidia cu Panselelor, alte două pe Romulus cu Grofșoreanu și pe Magnoliei cu J. Preyer. În cazul celor care au abandonat cantități mai mari, sancțiunile au fost ajuns și la 20 de mii de lei, conform OUG 92/2021, iar la celalalte câte o mie de lei, conform HCL 454/2017. Un alt cetățean, care a abandonat cu cantitate semnificativă de deșeuri în zona Parcului Civic – str. Patriarh Miron Cristea a fost sancționat tot cu 20 de mii de lei, la fel și reprezentanții unui agent economic de pe str. Eliza Leonida Zamfirescu – zona Torontalului, deoarece nu au gestionat coresunzător deșeurile produse”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

În ultimele luni, au fost aplicate 77 de sancțiuni pentru abandonarea de deșeuri și gestionarea necorepunzătoare a acestora.  Poliția Locală a anunțat că verificările vor continua.

 

Răzvan IDVOREAN