Începând de miercuri, 7 septembrie, Muzeul Național de Artă din Timișoara va intra într-o perioadă de reorganizare pentru anul 2023. Este cunoscut faptul că atunci orașul nostru va fi Capitală Europeană a Culturii, iar reprezentanții instituției își propun să pregătească din timp spațiile expoziționale ce vor găzdui evenimentele programate.

În acest context a fost luată decizia de a suspenda vizitarea expozițiilor de la etajele I și II, însă publicul va avea în continuare acces la galeriile de la parterul Palatului Baroc.

Instituția va intra într-o perioadă de reconfigurare a tematicii expoziționale și a circuitului de vizitare și de remodelare a expozițiilor permanente, acțiuni ce au ca scop protejarea adecvată a patrimoniului cultural și creșterea gradului de atractivitate a programelor muzeului. Activitățile de reorganizare a Palatului Baroc se vor desfășura până în 15 decembrie 2022”, au transmis reprezentanții instituției de cultură.

Vizitarea se va face în continuare pe baza biletului pentru o expoziție, în valoare de 16 lei/adult, 4 lei/student, sau pe baza biletului unic pentru cele trei muzee care aparțin de Consiliul Județean Timiș, în valoare de 24 lei/ adult sau 6 lei/student. Copiii, elevii, membrii UAP, persoanele cu handicap și însoțitorii lor, precum și deținătorii cardurilor ICOM beneficiază de gratuitate.

 

Răzvan IDVOREAN