Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a anunțat semnarea contractului de finanțare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.15 din Timișoara, transmite Agerpres.

Proiectul a fost depus de municipalitate în luna aprilie și are ca obiectiv general îmbunătățirea nivelului educațional, prin creșterea accesului la educație și reducerea abandonului școlar.

Reabilitarea imobilului situat pe str. Chișodei nr.1/A din Timișoara se va face păstrând destinaţia şi funcţiunea actuală de școală pentru corpul A, iar pentru corpul B se va schimba destinația din magazii și ateliere în școală.
Corpul A al clădirii va fi reabilitat termic prin montarea unui termosistem și izolarea planșeului de la etaj și vor fi schimbate finisajele exterioare. Corpul B al clădirii, o anexă cu spații de depozitare și ateliere care nu mai sunt folosite de 15 ani, va fi extins pe verticală cu un etaj și va fi recompartimentat pentru a găzdui în viitor 96 de elevi. Astfel, vor fi realizate 4 clase noi, grupuri sanitare și spațiu pentru recreație/sală multifuncțională.

 

Răzvan IDVOREAN