Anul acesta ambarcațiunile Societății de Transport Public Timișoara au fost închiriate pentru zece curse private pe Bega, atât de turiști cât și de companii care au dorit să se bucure de o plimbare pe râul ce traversează orașul.

Potrivit reprezentanților STPT, în urma acestor servicii, au intrat în conturile societății aproximativ 7 mii de lei și noi cereri urmează să fie îndeplinite în toamna lui 2022.

Pe luna octombrie mai sunt câteva cereri și noi așteptăm să mai urmeze și altele în această perioadă, până la retragerea ambarcațiunilor în luna decembrie. Sunt grupuri de turiști dar și firme care apelează la serviciile noastre. Cursa preferată este de la Catedrala Mitropolitană până la Uzina de Apă și retur. Pentru deplasarea cu o ambarcațiune, un kilometru costă 99 de lei”, a declarat purtatărul de cuvânt al STPT, Cosmin Bradu, pentru colegii de la Radio Timișoara.

Sunt șase trasee pe care le pot urma vaporașele STPT. Cel mai scurt este de 8 kilometri – de la catedrală până la uzina de apă și retur, iar cel mai lung – de 52 de kilometri – de la catedrală la ecluza Sânmihaiu Român – ecluza Uivar și retur. 

 

Răzvan IDVOREAN