În afară de străzile pe care se desfășoară deja lucrări la carosabil, alte artere din oraș au intrat în vizorul Primăriei Municipiului Timișoara. Este vorba de  Alexandru Xenopol, Banul Severinului și Adam Mickiewicz, care, potrivit administrației locale, urmează să fie modernizate.

În următoarea ședință de Consiliu Local va fi supusă la vot atribuirea contractului de execuție către compania subordonată consiliului, respectiv Societatea Drumuri Municipale (SDM).

Străzile au în acest moment două benzi de circulație, dar nu există o delimitare a trotuarelor, carosabilul este degradat, iar când plouă, străzile sunt circulabile în condiții dificile. De-a lungul timpului au fost realizate lucrări de întreținere, dar din cauza degradării sistemul rutier este necorespunzător și nu mai poate suporta nici traficul ușor cu autoturisme”, transmit reprezentanții municipalității.

Potrivit acestora, valoarea contractului este de 5,4 milioane de lei (TVA inclus), iar termenul de realizare a lucrărilor este de 8 luni.

Investiția presupune modernizarea a aproximativ 1 kilometru de carosabil, amenajarea trotuarelor și a accesului autoturismelor către proprietățile private, amenajarea canalizării și a spațiilor verzi, relocarea stâlpilor de iluminat public și a unei porțiuni din reţeaua de alimentare cu gaz, precum și amenajarea unor locuri de parcare și introducerea canalizației subterane pentru cabluri.

  

Răzvan IDVOREAN