„Corratec”, fabricant german de talie mondială, a inaugurat, sâmbătă, 6 august, la Timișoara, fabrica de biciclete. Fabrica produce deja la Timișoara „aproximativ 350 de biciclete electrice pe zi”, dar ținta este de „1000-1200 de biciclete pe zi, la începutul anului 2024”.
Proprietarul fabricii, Konrad Irlbacher, a mărturisit, sâmbătă, 6 august, la primul eveniment prilejuit de inaugurare, că la fabrica de la Timișoara s-a făcut „munca de doi ani, în trei luni”. „Cu toții am creat ceva admirabil împreună, într-un timp foarte scurt despre care nimeni nu a crezut că va fi posibil. Procesul normal pentru această operare și planificare a producției este de aproximativ doi ani. Și apoi vine implementarea. Noi eram pregătiți pentru producție, în planificare și implementare în trei luni. Astăzi, producem deja aproximativ 350 de biciclete electrice pe zi”, a spus Konrad Irlbacher.
Până la finalul lui 2022/începutul lui 2023, producția va urca la 600 de biciclete electrice pe zi. „Producția din Germania nu va fi redusă, iar producția din Taiwan, care este în principal pentru S.U.A., țările asiatice și Australia, nu se va reduce nici ea. Timișoara este un loc frumos, o locație specială în Europa. Pentru mine, aici în România, la Timișoara, suntem într-o poziție care aduce continentele împreună”, a declarat Konrad Irlbacher.
Alte patru linii de producție vor sosi la fabrica de la Timișoara: una, în această lună, următoarea, în decembrie, iar încă două, în 2023. Până la debutul lui 2024, la „Corratec” Timișoara se vor produce 1000-1200 de biciclete pe zi.
Partea a doua a evenimentului a avut loc în Piața Unirii, unde s-a desfășurat un spectaculos concurs mountain bike eliminator, „Corratec 1st race 2022 Timisoara”, cu nume mari ale disciplinei, precum campionul mondial en-titre Simon Gegenheimer, campioana mondială a fetelor, italianca Gaia Tormena, dar și Titouan Perrin Ganier, campionul Franței și de patru ori campion mondial.
Întrecerea din Piaţa Unirii s-a încheiat după ora 22, iar câştigătorul Mountain Bike Eliminator Timişoara a fost Ede Molnár din Sfântu Gheorghe, de şase ori campion al României și medaliat cu „bronz” anul acesta la Campionatul European de mountain bike din Portugalia, care a reuşit să-l învingă pe favoritul Simon Gegenheimer.
La feminin a câştigat campioana din Italia, Gaia Tormena, urmată de Marion Fromberger din Germania, iar locul trei a revenit lui Eszter Bereczki, concurenta echipei Velocitas Timişoara, sportivă care deține mai multe titluri naţionale la cross-country eliminator (format de cursă de mountain bike în care patru cicliști concurează unul împotriva celuilalt pe un traseu foarte scurt).

Cornel Seracin
Foto: captură video, www.facebook.com/BestOFTimisoara