Miercuri, 3 august este ultima zi în care timișorenii interesați pot cere detalii la Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns în Situații de Urgență și Caravana SMURD ”Fii pregătit”. Cele două centre de informare sunt amplasate în Piața Operei și pot fi vizitate de oricine în intervalele orare 09 - 13 și 17 - 21.

Dacă ai un pic de timp liber în aceste zile, investește-l în ceva util care îți poate salva viața și bunurile, sau te poate învăța cum să salvezi altor persoane viața. Ia-ți familia și/sau gașca de prieteni și vino să ne vizitezi în cele două centre de pregătire unde, pe de-o parte poți învăța cum să reacționezi în cazul producerii unui incendiu în locuință și/sau în gospodărie sau în cazul unor alte situații de urgență, iar pe de altă parte poți învăța cum să acorzi primul ajutor în caz de stop cardio-respirator la adult/copil/nou-născut, cum să recunoști și să intervii în cazul obstrucției  căilor aeriene superioare și alte tehnici și manevre de prim ajutor în diverse situații de urgență. Personalul nostru este pregătit să-ți acorde timp și să-ți răspundă la toate întrebările tale, sau ale copilului tău, legate de situațiile de urgență”, au transmis cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș.

Potrivit reprezentanților instituției, până în prezent copiii au fost bucuroși să cunoască echipamentul pe care îl au în dotare pompierii și s-au fotografiat alături de motocicleta SMURD și autospeciala celor de la ISU. Adulții, pe de o parte, au fost interesați să cunoască măsurile de prevenire a unui incendiu în locuință, iar pe de altă parte, au învățat tehnicile de acordare a primului ajutor medical.

 

Răzvan IDVOREAN