Primarul Timișoarei, Dominic Fritz îl acuză pe fostul edil, Nicolae Robu, că sub conducerea acestuia, municipalitatea a emis rapoarte false privind reciclarea deșeurilor. Fritz a transmis că la rectificarea bugetară de la  începutul acestei luni au fost alocați bani pentru a acoperi penalizările primite din cauza greșelilor făcute de fosta administrație.

Am alocat fonduri pentru a plăti gazul consumat în perioada 2014-2019, pentru încălzirea orașului. E vorba de o nouă eșalonare de plată pe care o negociem cu E.On pentru 17 milioane de lei pentru facturi vechi de 7-8 ani. Ea se adaugă la datoria de 51 de milioane de lei din care în ultimul an am reușit să plătim, în rate lunare, 20 de milioane și pe care o terminăm de plătit în decembrie 2023 (…) În trecut, Primăria a garantat pentru Colterm la E.On că în cazul în care societatea de termoficare nu poate achita factura la gaz, va plăti municipalitatea. În realitate nu a plătit nimeni, au urmat procese, datoria a crescut, s-a transmis și acum trebuie să o achităm (…) În perioada 2016-2020, primăria a raportat în fals cât a reciclat și a spus că a reciclat mai mult decât a făcut de fapt. Acum plătim către Fondul de Mediu peste 5 milioane de lei ca să acoperim penalizările pentru ce nu s-a reciclat atunci. Am bugetat și această sumă”, a transmis primarul Fritz.

Acesta a mai spus că municipalitatea are o obligație nu doar față de companiile partenere, ci și față de cetățenii orașului care merită o administrație responsabilă, care să gestioneze cu atenție banii din bugetul local.

 

Răzvan IDVOREAN